Skatteminister svarer igen på kritik: Derfor skal luftfarten betale for ældrecheck

Den nye SVM-regering skriver i sit regeringsgrundlag, at den vil indføre en afgift på flyrejser på gennemsnitligt 100 kroner per flybillet. Dermed vil den nye regering indføre en cirka 6 gange højere afgift end de 13 kroner per flyrejse, som Socialdemokratiet foreslog for kun 3 måneder siden. Og den udvikling er man rigtig ked af i luftfartsbranchen.
Det blev altså Messi og resten af det argentinske fodboldlandshold, der i aftes kunne løfte VM-trofæet i Qatar. Og på billeder fra Argentinas hovedstad kan man se, HVOR meget den her sejr betyder for argentinerne. Et land der flere gange har været på randen af økonomisk kollaps de senere år – et land, der siden de sidst vand i 1986 har håbet så inderligt på den her sejr. Men hvorfor er det så vigtigt for dem – og hvad betyder det, at de nu har vundet?
Ukrainske myndigheder har fjernet DR’s Ruslands- og Ukrainekorrespondent Matilde Kimers tilladelse til at arbejde i Ukraine. Hun kan ikke længere udføre sit arbejde i landet. Kimer har efter måneders forsøg været til samtale hos den ukrainske sikkerhedstjeneste. Og hvad de fortalte hende, fik hendes underkæbe til at dumpe ned på bordpladen foran hende.
Dagens værter: Brita Kvist og Søren Carlsen.
Dagen redaktør: Christian Orientering Pedersen.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering