Skæbnevalg i Brasilien søndag – går landet med Bolsonaro eller Lula da Silva?

I Brasilien løber anden runde af præsidentvalget af stablen på søndag – det er altså her, det endelig bliver afgjort, om det bliver den nuværende præsident Jair Bolsonaro eller hans venstreorienterede rival Lula da Silva der får magten i landet de næste fire år. Indtil videre fører Lula da Silva i meningsmålingerne – men hvad er det egentlig for to forskellige scenarier brasilianerne ser ind i hvis de får den ene eller den anden som præsident? Det ser vi nærmere på sammen med vores Sydamerika-korrespondent Kristian Almblad.
Den amerikanske milliardær og Tesla-chef Elon Musk har nu endelig afsluttet den handel, der gør ham til ejer af det sociale medie Twitter.
Efter mange måneders juridisk tovtrækkeri er handelen nu faldet på plads – og Elon Musk betaler astronomiske 44 mia dollars for Twitter.
“Fuglen er befriet”, skrev han selv på netop Twitter, med hentydning til Twitters logo, en lille hvid fugl på blå baggrund.
I går fortalte vi, hvordan kinesiske betjente udstationeret i Holland, uden hollandske myndigheders viden chikanerer kinesere bosiddende i landet, og truer dem, hvis de er kritiske overfor Kinas regering. Hollandske journalister afslørede tidligere på ugen, hvordan det, de kalder “uofficielle kinesiske politistationer”, fungerer i Holland, uden myndighedernes viden.
Mette Vibe Utzon og Henrik Lerche er værter.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering