Orientering: Sverige skal til valg den 11. september og herhjemme venter vi på et kommende Folketingsvalg – 22. aug 2022

Et attentat med en bilbombe har sat fokus på den russiske forfatter og filosof Alexandr Dugin, som blandt andet har inspireret præsident Putin til en meget nationalistisk udenrigspolitik “Rusland er imod globalisering”, har Dugin blandt andet sagt. Bomben dræbte hans datter, men de fleste mener, at Dugin selv var målet. Vi ser nærmere på hans ekstreme ideologi og hvor meget den fylder i Rusland i dag.
Hvis det står til Socialdemokraterne skal personfarlig kriminalitet i fremtiden udløse højere straffe. Det fortalte Mette Frederiksen til Berlingske i weekenden. Ønsket om højere straffe er en del af et nyt reformudspil. Vi kigger på, hvorfor Socialdemokraterne netop nu kommer med et udspil, der vil straffe de kriminelle højere, men også lugter af valgkamp.
I fredags haglede kritikken ned over Sverigedemokraterne for et, synes mange, racistisk tweet fra deres retspolitiske talsmand. I dag går det indvandringskritiske parti 4 procent frem i en ny måling og er nu det største parti i oppositionen – vi ser nærmere på valgkampen i Sverige.
Michael S. Lund og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering