Orientering: S vil have loft over huslejestigninger – 16. aug 2022

På grund af den høje inflation har mange lejere udsigt til, at deres husleje kommer til at stige med 8-9 procent fra næste år. Og det presser lejerne så meget, at regeringen nu vil sætte et loft over, hvor meget huslejen må stige i de kommende år: Ikke mere end 4 procent om året. Men forslaget bliver skarpt kritiseret af oppositionen.
Danske kvinder dropper p-pillerne til fordel for menstruations-apps, der følger deres cyklus. Men de personlige data, som disse apps indsamler, kan havne i hænderne på såkaldte data-brokere eller data-mellemmænd, der videresælger oplysningerne. Vi taler med Forbrugerrådet, der har nærstuderet de tre mest populære menstruationsapps.
Hedebølger og brande hærger i en række sydeuropæiske lande. Klimaforskerne siger, at det præcist følger de scenarier, som klimamodellerne har vist, men at det bare går bare skræmmende meget hurtigere. Får det os så til at handle mere klimabevidst? Vi spørger en fremtidsforsker, som har helt nye undersøgelser af, hvad vi er villige til at ofre for klimaet – og os selv.
Søren Carlsen og Karen Hjulmand er værter. Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering