Orientering: Regeringens “prisloft” på energi møder modstand fra energiselskaber – 16. sep 2022

Voldsomme prisstigninger på varme og el har fået regeringen til at foreslå et såkaldt prisloft, der skal gøre det muligt for forbrugerne at udsætte dele af deres energi-regninger i op til fem år. Men de energiselskaber, som får til opgave at administrere ordningen, advarer nu om, at ordningen vil give store it-udfordringer og administrative byrder.
Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen er blevet tiltalt for læk af højt klassificerede oplysninger, oplyser hans advokat, Lars Kjeldsen, til DR Nyheder. Anklagemyndigheden oplyser, at der er rejst tiltale efter straffelovens paragraf 109 om læk af statshemmeligheder. Lækkene er skete over for seks personer, heraf to journalister.
Et nyt EU-forslag kan få betydning for en række varer. EU vil nemlig forbyde import af varer produceret ved tvangsarbejde, lyder det i et lovforslag præsenteret i onsdags. Lovforslaget bliver af mange opfattet som et angreb mod Kina, hvor menneskerettighedsgrupper mener, at op imod en million uighurer bliver presset til at arbejde i lejre i Xinjiang-regionen. Kina bliver dog ikke direkte nævnt i EU-forslaget.
Søren Carlsen og Michael S. Lund er dagens værter. Christian Brandt Pedersen er dagens redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering