Orientering: Refundering til SAS kunder, flere russiske soldater og triste økonomiske nyheder! – 26. aug 2022

Nyt SAS regnskab i dag. Den omfattende pilostrejke i SAS ramte 100.000 vis af passagerer, der ikke kom på sommerferie som planlagt. Men i dag er der gode nyheder fra SAS. Der kommer et ganske stort økonomisk plaster på såret til mange af SAS kunderne. Problemet er bare, at kunderne selv skal huske at søge om pengene. Hør hvad SAS direktør Simon Pauck Hansen siger til kritikken.
Den russiske præsident Vladimir Putin vil have flere tropper til sin rådighed, og derfor har han underskrevet et præsidentielt dekret, der skal gælde fra 1. januar. Han vil have antallet af regulære frontlinjesoldater forøget med 137.000 soldater, og det på trods af, at Rusland gennem den private militære aktør, Wagner-gruppen, har forsøgt at hverve nye rekrutter i russiske fængsler, og at man derudover har forsøgt at hverve frivillige til hæren i mange russiske provinser.
I dag bringer Børsen en prognose fra Danske Bank, som viser det største dyk i reallønnen på det private arbejdsmarked siden 1950. Ikke siden 2. verdenskrig og tiden omkring Koreakrigen har lønmodtagere herhjemme oplevet et større reallønsfald. Cheføkonom i Danske Bank Las Olsen, kommenterer de triste økonomiske nyheder.
Mette Vibe Utzon og Mathias Bya Lynggaard er værter.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering