Orientering: Hvor går Sveriges nye regering hen, når de får en? – 12. sep 2022

Valget i Sverige blev nøjagtig så spændende, som eksperterne forudsagde. Næsten dødt løb mellem rød og blå blok. Det endelige svar får vi først onsdag, når alle brevstemmerne er talt op.
Sverigedemokraterne er nu det største borgerlige parti i landet. Hvilke konsekvenser får det for et fremtidigt muligt samarbejde i blå blok, og var resultatet sejr eller nederlag for Sosserne og Magdalena Andersson?
Alt dette og meget analyserer vi på i dagens Orientering, hvor vi selvfølgelig skal direkte til Stockholm og høre sidste nyt.
De næste to dage er alle briters øjne rettet mod Skotland. I eftermiddag bliver afdøde Dronning Elizabeth flyttet fra Holyroodhouse, kongefamiliens residens i Edinburgh, til byens katedral Saint Giles. Begravelsesoptoget går til fods langs den såkaldte “Royale mile”, og vi er med fra første parket og spørger, hvad skotterne siger til at Kong Charles nu overtager efter Dronning Elizabeth.
De ukrainske tropper har de seneste døgn oplevet den største succes på slagmarken, siden det i begyndelsen af krigen lykkedes Ukraine at tvinge russiske soldater tilbage fra hovedstaden Kyiv.
Herunder både byen Izjum og jernbane-byen Kupjansk. Men hvad er det der sker? Og er russerne virkelig så ringe?
Alt dette og meget mere i dagens Orientering.
Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering