Orientering: Hvad betyder SAS for Danmark? – 8. jun 2022

Flyselskabet SAS har været Sverige, Norge og Danmarks nationale flyselskaber i en menneskealder, men det kan ændre sig i fremtiden. Nordmændene er allerede ude. Svenskerne vil ikke hjælpe det nødstedte selskab med flere skattekroner, og i Danmark er politikerne ved at finde ud af, hvad vi gør. Vi benytter lejligheden til at se på betydningen af SAS for Danmark og Skandinavien.
“Jeg har aldrig troet på, at vi ved handel og naturgasledninger kunne ændre Rusland og Putin”, sådan forklarede Angela Merkel baggrunden for, hvorfor hun ikke vil undskylde eller beklage sin linje som kansler overfor Putins Rusland. Merkel har givet sit første længere interview efter, at hun forlod posten som kansler. Vi ser nærmere på Merkels svar med to kyndige iagttagere.
Den belgiske kong Filip er denne uge på sit første besøg i Congo som monark. Det vækker blandede følelser både blandt indbyggerne i den tidligere belgiske koloni og hos belgierne. Det helt store spørgsmål er, om kong Filip vil sige undskyld for de grusomheder belgierne begik i Congo under kolonitiden. Analyse fra Bruxelles og fra en Congo-ekspert.
Værter: Brita Kvist Hansen og Mette Vibe Utzon.
Redaktør: Orhan Gökcen.
www.dr.dk/orientering