Orientering: Boris Johnson går af – 7. jul 2022

Det er mindre end to døgn siden, at en bølge af opsigelser begyndte i den britiske regering. Og nu er Boris Johnson gået af som leder af det konservative parti – og på sigt også som landets premierminister.
Hvad betyder det for det Konservative Parti, hvem skal nu tage over i Storbritannien, når Boris Johnson slipper tøjlerne og hvad er det for problemer, den næste premierminister på posten får i velkomstgave?
Vi ved det godt – vi skal spise mindre kød, flyve mindre, købe genbrugstøj og tage cyklen, hvis vi skal redde klimaet. Men selv om der er et enormt flertal i befolkningen, der ønsker, at der skal gøres mere for at redde klimaet, så fortsætter de fleste af os med at leve og forbruge, som vi plejer.
Men krig kan åbenbart noget, som klimakrisen i sig selv ikke kan og har fået både regering og befolkning til pludselig at ændre radikalt på vores handlinger. Så er vi simpelthen mere villige til lave ofre for krig end vi er for klimaet?
SAS er i gang med et direkte angreb på de normale spilleregler på det danske arbejdsmarked, lyder det fra nyhedschefen på Berlingske Business. Det tyder nemlig på, at den amerikanske konkursproces er en måde for SAS at få gennemtvunget de forandringer af selskabet, som SAS-ledelse i årevis har kæmpet for – på en måde, som undergraver den danske model.
Søren Carlsen er vært, Tine Møller Sørensen er dagens redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering