Mette Frederiksen fortsætter forsøget på at danne en regering

Partierne har skiftedes til at sidde ved forhandlingsbordet. Nu skal de finde ud af, hvor de kan enes, når det gælder sundhedspolitikken. Der er blevet forhandlet hele dagen i dag, og her på eftermiddagen begynder forhandlingerne at nå deres ende, inden de genoptages i morgen.
Konspirationer om stjålne stemmer spreder sig før valget i USA. Tirsdag går amerikanerne til midtvejsvalg. Men i månedsvis har opstillede politikere og lokale grupper spredt konspirationsteorier om valgsvindel. Hvor meget fylder det i valgkampen? Og hvilken konsekvens har det for amerikanernes stemmer.
I Ethiopien har oprørshæren “Folkets Befrielsesfront” fra den nordøstlige Tigray-provins de sidste to år kæmpet en blodig borgerkrig mod den etiopiske regering i Adis Abeba – som iøvrigt ledes af den tidligere modtager af Nobels fredspris – premierminister Abi Ahmed. Men for et par dage siden skete der endelig et gennembrud, da Abi Ahmed og repræsentanter for “Folkets befrielsesfront” underskrev en våbenhvileaftale, hvor ti-grin-jaerne tilsyneladende gav store indrømmelser til styret i Adis Abeba.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering