Messerschmidt går fri

“Det er en sag, der har kastet lange skygger over Dansk Folkeparti og mig som politiker, og det at kunne lægge det bag sig, det er rigtigt godt”. Det var ordene fra Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt, efter at han i byretten på Frederiksberg i dag blev frifundet for anklagerne om svindel med EU-midler i den såkaldte Meld-og-Feldt-sag. Han er tidligere blevet idømt seks måneders betinget fængsel, så hvad er grunden til, at Messerschmidt nu frifindes? Og hvordan stiller det ham og Dansk Folkeparti?
Præcis 300 dage efter Ruslands invasion af Ukraine er præsident Volodymyr Zelenskyj for første gang rejst ud af Ukraine. Turen går til USA’s hovedstad, Washington DC, hvor han er på udtrykkelig invitation fra den amerikanske præsident Joe Biden. Zelenskyj skal blandt andet tale til Kongressen, men besøget falder også sammen med, at USA nu vil levere det avancerede Patriot-missilsystem til Ukraine. Vi ser på, hvorfor den ukrainske præsident insisterer på at rejse til USA for at sikre amerikanske politikeres fortsatte opmærksomhed og støtte i krigen mod Rusland.
Når privatkunderne i Danmark køber strøm til stikkontakterne i deres bolig, så sker det på et marked, hvor der er store problemer med at overholde loven. Pressede privatkunder kan nemlig være lette ofre for grov, vildledende markedsføring, løgn og manipulation. Det har der været talrige eksempler på de seneste år. Nu opfordrer forbrugerombudsmanden politikerne til at stramme loven, så det ikke bliver så let som nu at “stjæle” kunder fra konkurrence selskaber.
Karen Hjulmand og Henrik Lerche dagens værter. Tine Linde er redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering