I Kyiv vil man se russisk tilbagetrækning før man tror på det

Det var store nyheder, der kom fra Ukraine i går – hvor Rusland meldte ud, at landet trækker sine tropper ud af den vigtige by Kherson i det sydlige Ukraine. Men Ukraines præsident Volodymyr Zelenskyj advarede i sin daglige tale til nationen i aftes mod at glæde sig over nyheden for tidligt.
En bred regering henover midten bliver svær at gennemføre uden Venstre, men vil Venstre med i en socialdemokratisk-ledet regering? På den ene side risikerer partiet at sætte sin position som det ledende borgerlige parti over styr, på den anden side kan det at stå udenfor også blive straffet af vælgerne som uansvarligt.
Danmark har et af verdens mest ambitøse klimamål og vil nedbringe CO2 udledningen med 70 procent i 2030. Men det kniber med at holde kursen. Konkret handler det om målet for 2025. Her skal man have nået en reduktion på 50-54 procent, men det er usikkert om det kan nås. Det skriver Klimarådet i et nyt notat. Rådet er et uafhængigt ekspertorgan, der både rådgiver regeringen i klimaspørgsmål og kommenterer på klimaindsatsen.
Dagens værter: Karen Hjulmand og Henrik Lerche, dagens redaktør: Christian Brandt Pedersen.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering