G20 topmøde på Bali og Cop 27 i Sharm el Sheik

“Verden bør støtte oprettelsen af et specialtribunal vedrørende Ruslands ulovlige aggression mod Ukraine og stiftelsen af en international mekanisme til at kompensere for alle de ødelæggelser, denne krig har forårsaget.” Sagde Ukraines præsident Zelenskyj til alverdens statsoverhoveder forsamlet til G20 topmøde på Bali via en telelink. Hør mere om Zelenskyjs tale og reaktionerne.
EU kan nu øge sit klimamål fra 55 procent CO2 reduktion i 2030 til 57 procent, lyder det fra EU’s klimakommissær på COP 27 i Sharm el Sheik i dag. Alligevel kalder NGO klimarådgiver EU’s udspil for “brødkrummer”. Debat i dagens program.
I nat dansk tid kommer USAs tidligere præsident Donald Trump med en efter eget udsagn “stor udmelding”. Det proklamerede han sidste tirsdag på aftenen for det amerikanske midtvejsvalg.
“Jeg kommer med en stor udmelding på tirsdag den 15. november fra Mar-a-Lago, Palm Beach, Florida”, siger altså her Donald Trump. Det forventes, at USAs tidligere præsident vil annoncere, at han agter at genopstille som præsidentkandidat for republikanerne i 2024.
Men spørgsmålet er så, om han vil lykkes med at få tilstrækkelig opbakning i sit parti. Der er nemlig en række andre kandidater, der så småt begynder at blive nævnt i de republikanske kroge. Mød nogle af dem i Orientering.
Karen Hjulmand og Marianne Skovlund er værter.
Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering