Folketinget sender Messerschmidt i retten igen

Tidligere i dag ophævede et enigt Folketing Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidts, parlamentariske immunitet. Dermed kan sagen om misbrug af EU-midler og dokumentfalsk igen komme for retten. En retssag Messerschmidt selv tager med ophøjet ro. Men hvad kan sagen få af politiske konsekvenser, og hvem står klar i kulissen, hvis partiet får brug for en ny formand?
En ny film om, hvordan Hammer Bakker i Nordjylland skal genskabes som vild natur, sætter lup på nogle store dilemmaer. Mange vil gerne have mere vild natur i Danmark, og det får vi i de kommende år med de 15 planlagte naturnationalparker, men hvad mener vi egentlig med “vild natur”? I dag er Danmark det andet mest intensivt dyrkede land i verden efterfulgt af Bangladesh, så hvordan har den vilde natur det i dag, og kan det overhovedet lade sig gøre med helt vild natur?
Det danske landshold har i dag spillet sin første kamp til VM i fodbold i Qatar. DRs mellemøstkorrespondent så kampen på storskærm sammen med nogle af de migrantarbejdere, der har været med til at bygge det stadion, som Danmark spiller på. Og så har en tysk supermarkedskæde droppet sponsoraftale med det tyske landshold, der – ligesom det danske landshold – undlod at bære det regnbuefarvede “one love”-armbind.
Mette Vibe Utzon og Karen Hjulmand er dagens værter. Tine Linde er redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering