Fokus på Moderaternes politik kan skræmme vælgere væk

Det er næppe for meget sagt, at Lars Løkke Rasmussen og Moderaterne fylder meget i valgkampen. Mest har fokus været på, at partiet er stormet frem i meningsmålingerne – og nu ser ud til at blive det tredjestørste parti i Danmark. De seneste dage er fokus så skiftet over på Moderaternes politik og særligt et forslag om et fremtidigt opgør med folkepensionen.
Den norske by Tromsø er blevet centrum for en historie der mest af alt minder om en spion-thriller. Og sagen handler om en brasilianer – eller det troede man han var – som var tilknyttet Universitetet i Tromsø, hvor han forskede i hybrid krigsførelse – altså angreb på staters infrastruktur og så videre.
Når man er 18, må man stemme! Og dét, er der mange der gerne vil – ved valget i 2019 stemte over 84% af de 18-årige. Det ligger meget tæt på gennemsnittet. Men efter at de unge har prøvet at sætte deres første kryds – så sker der noget dramatisk: Lysten til at stemme falder til 77,8% og først ti år senere i livet er valgdeltagelsen tilbage på niveau med de unge dage.
Dagens værter er Brita Kvist og Michael S. Lund
Dagens redaktør er Christian Brandt Pedersen.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering