Eksplosioner på baser langt inde i Rusland – ny højredrejet regering på vej i Israel – to syriske brødres sag understreger dansk paradigmeskift i flygtningepolitikken!

I dag og i går har eksplosioner ramt inde i Rusland. I går var det to baser, der blev ramt og i dag var det en flyveplads i den russiske region Kursk. Flere spekulerer i, om ukrainerne står bag – mens der ikke er kommet nogen direkte bekræftelse fra Ukraine. Men HVIS det er ukrainske droner, der står bag – hvad vil det så betyde for udviklingen af krigen, at de nu er i stand til at ramme mål langt inde i Rusland?
Vi skal en tur til Israel, hvor Benjamin Nethanyahu er på vej med en ny koalitionsregering. Men nu går Tel Avivs liberale borgmester Ron Huldai ud og advarer – Israel risikerer at blive et fascistisk teokrati, hvis Benjamin Netanyahu får held med at danne en ny og stærkt højredrejet regering.
To syriske brødres udvisningssag er et meget konkret ekspempel på det paradigmeskifte i udlændingepolitikken, som Løkke-regeringen sammen med S og DF vedtog i 2019. Det siger en ekspert i international flygtningeret, som vi har talt med.
Mette Vibe Utzon og Karen Hjulmand er værter. Erik Weir redigerer.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering