COP27 forlænges: Forhandlingerne skal nu et gear op

“Det er afgørelsens time”. Det var ordene fra FN’s generalsekretær António Guterres, der i går var meget bekymret for resultatet af dette års klimatopmøde i Egypten. For COP27 lakker mod enden, og parterne står stadig alt for langt fra hinanden. Men her til morgen smed EU lidt af en bombe ind i klimaforhandlingerne. EU foreslår, at der oprettes en fond til at håndtere tab og skader i klimaudsatte fattige lande. Hvad kan det betyde for slutspurten i forhandlingerne, og hvordan går det i det hele taget med klimaambitionerne?
Danske Bank får igen kritik fra myndighederne. Denne gang har banken ydet for risikable boliglån til sine privatkunder. Og det er sket i flere tilfælde, afslører en stikprøvekontrol fra Finanstilsynet, som giver banken to påbud om at ændre praksis. Andre banker har ligeledes ydet alt for risikable boliglån til deres kunder. Hvad får Finanstilsynets løftede pegefingre af konsekvenser, og hvor efterlader det boligkøberne, og kan det betale sig at søge alternative lånemuligheder?
Venstres Ungdom mener ikke, at Venstre skal gå med i en regering med Socialdemokratiet. I stedet skal man bruge tiden i opposition på at skrive bøger og udvikle ny politik. Vi taler med VU’s formand forud for Venstres landsmøde, der begynder i morgen.
Karen Hjulmand og Henrik Lerche er dagens værter. Tine Linde er redaktør.
www.dr.dk/lyd/p1/orientering