Ekstra: Corona – »Det er ikke menneskehedens udryddelse«

I lyset af coronapandemien udkommer en række specialudsendelser af podcasten 24 spørgsmål til professoren: Lone Frank taler med videnskabsfolk for at belyse pandemien og dens konsekvenser fra alle vinkler – medicinsk, økonomisk, psykologisk, sociologisk og kulturelt.

Første gang med Else Smith, tidligere direktør for Sundhedsstyrelsen og infektionsmediciner, Hun advarer imod at køre krisen for højt op. Ingen kan naturligvis forklare, hvordan COVID-19 vil forløbe de næste 24 måneder. Når offentlige institutioner lukker ned, og man lukker grænsen, så kommunikerer vi ifølge Else Smith, at det her er en helt speciel situation, og at det er rigtigt farligt for os alle sammen. Og det er det ikke. Det er ikke menneskehedens udryddelse, vi står foran.

»Men man tager nogle meget drastiske tiltag i forhold til en infektion, som – så vidt vi kender til den – for langt de fleste er fredelig. For de få bliver den til alvorlig sygdom, og der vil også være nogen, der vil dø af den. Det er vi også bekendt med i andre sammenhænge,« siger Else Smith.

See omnystudio.com/listener for privacy information.

See omnystudio.com/listener for privacy information.