#147 Jeg taler med to Jehovas Vidner ved en bladvogn.

”De udstødte er nogle klynkere som jeg ikke har sympati for, de ligger som de har redt og det er deres eget valg. De kunne jo bare have fulgt reglerne”…
Sådan sagde et Jehovas Vidne bl.a. til mig da jeg for et par dage siden snakkede med ham ved en bladvogn. Selvom han pointerede at det var hans egen uforbeholdne personlige mening, så viser hans udtalelser hvor meget han er præget af Vagttårnsselskabets tankegang om de såkaldt ‘frafaldne’, som ofte benævnes som ”psykisk ustabile”, ”løgnere og bedragere”, ”Satans børn”, ”ondsindede” osv. Når man er præget af en sådan retorik igennem mange år, kommer det ikke som en overraskelse for mig at dette vidne udtaler sig som han gør.
Jeg har naturligvis bippet navne og steder ud af samtalen, men jeg synes informationen er vigtig at få ud til offentligheden, da den giver et sjældent indblik i den tankekontrol som foregår internt i Jehovas Vidner. De ER ikke onde mennesker, men de er blevet manipuleret til at acceptere Vagttårnsselskabets grufulde udstødelsesordning, som har kostet mange menneskeliv og endnu flere mennesker med store psykiske traumer. Det er nødvendigt at have en baggrundsviden for, hvorfor Vidnerne tænker, taler og handler som de gør hvis man vil forsøge at nå ind bag tankemuren hos dem.
Samtidig viser dette eksempel også, at selvom man kan være meget uenig (eller blive provokeret), kan det sagtens lade sig gøre at føre en respektfuld samtale. (Husk nu at størst af alt er kærligheden…).